Počasí

Návštěvnost

 
Navigace: MO ČRS ČESKÁ TŘEBOVÁ > ZPRÁVY > ZPRÁVY NAŠÍ MO > Dětské rybářské soustředění Dolce 2018

Dětské rybářské soustředění Dolce 2018

Druhý červencový týden, 7-14. 7. 2018 se uskuteční již třetí ročník Dětského rybářského soustředění v Dolcích u Trutnova. Naši nejmladší se budou zdokonalovat v technikách rybolovu, vázání různých montáží, uzlů atd. Celá akce se může uskutečnit díky dotacím MŠMT ČR,  podpory ČRS, z.s. MO Česká Třebová a sponzorství firmy LDM servis , spol. s r.o. Česká Třebová.

Zpráva z rybářského soustředění  Dolce 2018

Tradičně na závěr školní sezóny uspořádala Místní organizace Českého rybářského svazu v České Třebové pro děti ze svého rybářského kroužku rybářské soustředění, které proběhlo ve dnech 8. – 13. 7. 2018 jako obvykle v rekreačním středisku Dolce u Trutnova. Rodičům dalo své sbohem tedy 22 dětí, které po obědě vyrazily od stadionu místního FK za dobrodružstvím. Zodpovědnost za malé rybáře přebral tým vedoucích –  Michal Šindelář, Radek Vaňous, Petr Souček a Dominik Šípoš doplněni o „dorostence“ Jana Stolína a Elišku Seidelovou. Do místa pobytu všichni dorazili odpoledne, a tak první podvečer byl ve znamení stavění stanů, seznámení se s tábořištěm, programem a prohlídkou areálu. Večer byl završen večeří a děti brzo ulehly, neboť je od následujícího dne čekal náročný program. Každý den už od samého časného rána malí i větší táborníci vyrazili na břehy rybníku, kde měli ve vyhrazeném území povoleno v rámci dobré spolupráce s MO Trutnov rybařit. Rybolov byl nastaven jako celotáborová soutěž v celkovém počtu ulovených ryb, a to bylo pro všechny opravdovou velkou motivací. Děti si rybaření moc užily a nachytal úplně každý, k vidění byly opravdu krásné kousky.

 Ve středu ráno po rozcvičce a vydatné snídani byl pro účastníky připraven celodenní výlet do zábavného „Baldova parku“, který se nachází v obci Mladé Buky u Trutnova. Kromě překrásného výhledu na Krkonoše si zde zábavu našel opravdu každý a děti se na spoustě atrakcí doslova vyřádily. Při zpáteční cestě jsme se zastavili na „Hrádečku“, kde jsme si u chalupy bývalého prezidenta Václava Havla připomněli nedávné události našich dějin. Čtvrteční den patřil i přes nepřízeň počasí závěrečným závodům a po večeři čekal úklid, balení a to hlavní – vyhlášení hodnocení celého tábora. Všechny děti obdržely spousty opravdu krásných cen. Tábor se líbil a všichni si pobyt moc užili. Děti se vracely zpět domů naplněny krásnými zážitky a dojmy. Bylo to opravdu důstojné završení školní sezóny třebovského kroužku rybářů.

Děkuji moc všem, kteří se o děti po celý tábor starali a byli strůjci celého programu tábora. Tato krásná akce pro děti by ovšem nešla uspořádat bez našich sponzorů, kteří dětem poskytli krásné ceny. Touto cestou bych proto chtěl poděkovat ČRS, z.s. MO v České Třebové za poskytnutí finanční a materiální podpory nutné k realizaci soustředění, vedoucím za trpělivost a obětavost věnovat se mládeži, Ivě Ožďanové za poskytnutí nezbytného zázemí k ubytování, kuchařům za vynikající stravování během celého pobytu a firmě Drumel, s.r.o. Česká Třebová za zajištění dopravy.

Poděkování patří též všem drobným sponzorům za hodnotné dary pro děti - Rybářské potřeby Jaroslav Řehák Trutnov, VČE Trutnov, časopis Rybářství, firma Techplast Česká Třebová, LDM servis, spol. s.r.o., Rybářské potřeby K+A Ústí n/O., Chovatelské potřeby U farmářky - Česká Třebová, Stavby bez bariér Martin Kapoun - Česká Třebová, Josef Janda – Hotel Bravo Česká Třebová, Čoko Klasik Česká Třebová a Moneta Bank.

Zvláštní poděkování patří MŠMT, které částečně podpořilo tuto akci finanční dotací ze svého programu.

Mgr. Michal Šindelář

předseda  ČRS, z.s.

MO Česká Třebová

Fotogalerie na facebookových stránkách zde

 

""

© ctrybar.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky