Počasí

Návštěvnost

 
Navigace: MO ČRS ČESKÁ TŘEBOVÁ > ZPRÁVY > ZPRÁVY NAŠÍ MO > Dětské rybářské soustředění Dolce 2023

Dětské rybářské soustředění Dolce 2023

Také v letošním roce připravil výbor MO ČRS Česká Třebová pro děti a mládež oblíbené letní rybářské soustředění. To proběhlo ve dnech 8. – 14. 7. 2023 na tradičním místě v rekreačním středisku Dolce u Trutnova za účasti 18 dětí. Proti minulým rokům, kdy ve skupině dětí převládali již zkušení rybářští matadoři, se k naší velké radosti letos přihlásilo a na soustředění  odjelo velké množství nováčků. Na děti po celou dobu pobytu dohlíželi 4 zkušení vedoucí jak v oboru lovu ryb, tak i rybolovné techniky. Soustředění je každoročně zaměřeno zejména na rybolov, nácvik rybolovné techniky a na prohloubení rybářských znalostí a dovedností získaných během roku v rybářském kroužku. Děti si v průběhu pobytu mohly vyzkoušet lov ryb udicí všemi povolenými způsoby lovu (na položenou, plavanou, feeder atd.) i rybolovnou techniku (házení na terč, vázání různých montáží a háčků,…). Pro účastníky byl připraven pestrý program. Každodenní rybolov byl rozdělen do několika částí a prostor mezi nimi vyplňovaly různé hry, soutěže i přednášky. Uprostřed týdne jsme si vyrazili na výlet do Mladých Buků, kde se nachází krásný dětský Baldův park, ve kterém jsme si do sytosti užili her a radovánek. Ale zpět do tábořiště, které se nachází na louce přímo na břehu rybníka. Na něm jsme si postavili stany, takže k vodě i do jídelny jsme to měli jen pár kroků.  Každý den se neustále o něco soutěžilo. Vypsány byly ceny pro celkového vítěze v počtu nachytaných ryb za den i za celé soustředění pro jednotlivce i družstva, které jsme si první den vylosovali, a také o největší chycenou rybu.  Vítězové dílčích soutěží byli každý večer odměňováni, všechny výsledky se potom sčítaly do celkového hodnocení. Tábor byl zakončen čtvrtečním podvečerním vyhlášením výsledků a předáním hodnotných cen, za které patří velký dík sponzorům, kterých se sešlo jako každý rok opravdu velké množství.

Závěrem bych rád poděkoval všem, kteří svojí finanční nebo materiální podporou přispěli k úspěšnému průběhu soustředění a tudíž ke spokojenosti všech dětských účastníků:

ČRS z.s. MO v České Třebové za poskytnutí finanční podpory nutné k realizaci soustředění, všem vedoucím za trpělivost a obětavost věnovat se mládeži.

Iva Ožďanová – Rybářská bašta Severka- Dolce za poskytnutí nezbytného zázemí k ubytování a stravování během celého pobytu.

ČRS z.s. MO Trutnov za umožnění konání soustředění uzavřením části revíru.

Firmám a společnostem:  PIRRELL s.r.o. Česká Třebová, Techplast  Česká Třebová, LDM servis s.r.o. Česká Třebová,  JAF – HOLZ Česká Třebová, VIA ASSISTS, Partners Česká Třebová, Rybářské potřeby Jaroslav Řehák Trutnov, Rybářské potřeby JV Fishing Litomyšl, Krmiva Hulín, firma Mikbaits, časopis Rybářství,  Josef Janda - Hotel Bravo Česká Třebová, Petr Ehrig – opravy a prodej zahradní techniky Semanín, Autoservis Michal Suchánek, K+A rybářské potřeby Ústí nad Orlicí, Chovatelské a rybářské potřeby U Farmářky Česká Třebová, Moneta Money Bank, Martin Kapoun – Stavby bez bariér Česká Třebová, Miloslav Jüthner – pracovní oděvy Česká Třebová.

Zvláštní poděkování patří MŠMT, které částečně podpořilo tuto akci finanční dotací ze svého operačního programu.

 

Mgr. Michal Šindelář

předseda  ČRS z.s.

MO Česká Třebová

FOTOGALERIE.

 

""

© ctrybar.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky