Počasí

Návštěvnost

 
Navigace: MO ČRS ČESKÁ TŘEBOVÁ > ZPRÁVY > ZPRÁVY NAŠÍ MO > CEJNOBITÍ VOL. 2

CEJNOBITÍ VOL. 2

                              V sobotu 21. dubna jsme se probudily po šedivého a deštivého rána, což se negativně podepsalo na účasti našich rybářů na 2. cejnobití, pořádaném naší MO, na našem Pařezáku. Déšť ale vůbec nevadil kamarádům z Litomyšle a Jimramova, kteří nedočkavě(nebo spíš žíznivě) podupávali u rybníku ještě dřív, než dorazil náš barkas s karavanem v závěsu. Tady stojí za zamyšlení, proč nepřišlo víc třebovských rybářů, když pozvaní lovci z jiných MO i přes počáteční nepřízeň počasí dorazit mohli. Má vůbec cenu a smysl podobné akce pro třebovské rybáře pořádat? Asi ne. 

                                Deštivé a nevlídné počasí se ale postupně umoudřilo a tu a tam se za mraky objevilo i sluníčko. Lovci si mohli sami zvolit úsek, na kterém budou pokoušet přízeň Petrovu. I my jsme měli svého osobního svatého Petra. Griloval klobásy. I cejni byli při chuti. Soutěžícím kraloval českotřebovský Petr Ehrig, těsně následovaný Jardou Bryškou z Litomyšle. Tito dva  zdolali sami víc jak polovinu zdolaných ryb. Původně jsme ani nezamýšleli nějak soutěžit mezi týmy, ale při účasti čtyř rybářů z každé oranizace to nakonec Petru Jandíkovi z Litomyšle nedalo a vše sečetl a spočítal. Celkovým vítězem se stal náš Petr Ehrig, před druhým Jardou Bryškou a třetím Pavlem Schwarzbergrem.

                              Podle slov všech zúčastněných se akce vydařila a já bych jim všem chtěl za účast moc poděkovat. Největší pochvalu si ale zaslouží náš svatý Petr od klobás, který vše zajistil a o všechno se perfektně postaral. Nemenší dík zaslouží náš dlouholetý  hospodář p. Jandera za pomoc při závodech a konečně náš dvorní fotograf Jarda Paclík za fotodokumentaci. Já osobně bych ještě popřál chlapcům z Litomyšle méně děravých vezírků. Nezbývá nám jen doufat, že na naších hlavních květnových závodech přvítáme víc třebovských závodníků a nepřijdou jen proto, aby zjistily kde a na co to nejvíc "bere".

                              fotogalerie zde:

 

""

© ctrybar.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky