Počasí

Návštěvnost

 
Navigace: MO ČRS ČESKÁ TŘEBOVÁ > ZPRÁVY > ZPRÁVY NAŠÍ MO > Dětské rybářské soustředění DOLCE 2019

Dětské rybářské soustředění DOLCE 2019

Letos již počtvrté proběhne v termínu od 6. 7.-12. 7. 2019  Dětské rybářské soustředění v Dolcích u Trutnova. Celá akce se může uskutečnit díky sponzorství českotřebovské firmy LDM servis , spol. s r.o. Česká Třebová, dotacím MŠMT ČR,  podpory ČRS, z.s., MO Česká Třebová. Všem uvedeným děkujeme.

Zpráva z rybářského soustředění  Dolce 2019

Také v letošním roce uspořádala naše MO pro děti a mládež tradiční letní rybářské soustředění. To proběhlo ve dnech 7. – 12. 7. 2019 opět v rekreačním středisku Dolce u Trutnova za účasti 16 dětí.

V průběhu soustředění jednotlivé skupiny pod dohledem svých vedoucích plnily různé úkoly a soutěže zaměřené především na výuku a zdokonalování v rybářských znalostech a sportovním rybolovu. Vlastní rybaření bylo doplněno o sportovní hry, koupání, soutěže a další zábavnou činnost. Zpestřením pak bylo každodenní soutěžení o největší ulovenou rybu a největší počet ryb, za kterou byli Ti nejlepší vždy odměněni pěknými cenami od našich sponzorů. A o tom, že se mladí rybáři opravdu snažili, svědčí i celkový počet 550 nachytaných ryb. Ubytování a stravování bylo opět zajištěno v areálu restaurace Severka, která se nachází na břehu v blízkosti samotného rybníka. V rámci tábora jsme pro děti připravili také celodenní výlet do zrekonstruovaného měděného dolu Vladimír v Jívce, kde mohli nahlédnout do historie a seznámit se s nelehkou prací horníků v minulosti.

Na konci tábora proběhlo celkové vyhodnocení a předání cen pro všechny účastníky nejen za jejich znalosti a dovednosti, ale také za chování, pořádek a aktivitu.

Touto cestou bych chtěl poděkovat  ČRS z.s. MO v České Třebové za poskytnutí finanční podpory nutné k realizaci soustředění, vedoucím za trpělivost a obětavost věnovat se mládeži, Ivě Ožďanové  za poskytnutí nezbytného zázemí k ubytování a stravování během celého pobytu.

Poděkování patří též všem drobným sponzorům za hodnotné dary pro děti - Rybářské potřeby Jaroslav Řehák Trutnov, časopis Rybářství, firma Techplast  Česká Třebová, Stavební firma J.B.& M.K. Martin Klejch Česká Třebová, Josef Janda - Hotel Bravo Česká Třebová, Čoko Klasik Česká Třebová, Petr Ehrig – opravy a prodej zahradní techniky Semanín, Moneta Money Bank, Martin Kapoun – Stavby bez bariér Česká Třebová, LDM servis s.r.o. Česká Třebová a  Miloslav Jüthner – pracovní oděvy Česká Třebová.

Zvláštní poděkování patří MŠMT, které částečně podpořilo tuto akci finanční dotací ze svého operačního programu.

 

Mgr. Michal Šindelář

předseda  ČRS z.s.

MO Česká Třebová

 

Fotogalerie

 

 

""

© ctrybar.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky