Počasí

Návštěvnost

 
Navigace: MO ČRS ČESKÁ TŘEBOVÁ > ZPRÁVY > ZPRÁVY NAŠÍ MO > Dětské rybářské závody 2021

Dětské rybářské závody 2021

 

Koronavirová krize, která negativně ovlivňuje životy lidí prakticky na celém světě, trvá již dlouhou dobu a omezuje životy nás všech, tedy i sportovních a rekreačních rybářů včetně těch nejmenších. Příznivější vývoj epidemie v průběhu letošního roku přinesl i postupný návrat k běžnému životu i k znovuobnovení a povolení konání rybářských závodů. Jedny takové uspořádala naše organizace    19. září 2021 samozřejmě za respektování a přísného dodržování platných vládních protiepidemiologických opatření a byly určeny mladým rybářům do 15 let. Startující děti se pustily do závodu s obrovskou chutí i přes ne zrovna nejpřívětivější počasí, kdy obzvláště po ránu byla u vody pořádná zima. Naštěstí nepršelo a během dne se i ukázalo sluníčko. Děti si závody náležitě užívaly a radovaly se i z toho, že se po dlouhé době mohly setkat se svými kamarády z rybářských kroužků. Jak samotné závodící děti, tak i jejich doprovázející rodiče byli nadmíru spokojeni, vyzařovala z nich radost z možnosti zúčastnit se této přitažlivé akce. Pravda, ryb se sice oproti minulým letům moc nenachytalo, z vody se jich vylovilo „jen“ 150, ale třeba konstatovat, že to není v tomto případě to hlavní. Nad vším určitě vyčnívají nejen možnost pobytu v přírodě a radost ze společenství kamarádů spojujících stejný zájem, ale i přirozená soutěživost a touha po vítězství jako hodnoty přinášející všeobecné uspokojení účastníků závodu.

Vítězem závodu se stal a zlatý hattrick tak dovršil  Vítek Kolář, který nachytal celkem 18 kusů ryb a získal tak 625 bodů. Za zmínku stojí i téměř neuvěřitelných 68 kusů ryb ulovených druhým závodníkem celkového pořadí Adamem Kulhánkem. O jeho stříbrné pozici rozhodlo to, že většina jím ulovených ryb patřila do kategorie „bílých ryb“, které jsou bodovány pouze dvěma body na rozdíl od kategorie lépe bodovaných ryb ušlechtilých. Největší rybu, a to kapra v délce 53 cm, ulovil Filip Paclík.

Díky přízni sponzorů se opět sešlo opravdu nebývalé množství cen, a tak si úplně každý účastník odnesl nějakou z nich domů. Za příkladnou spolupráci a podporu patří mé upřímné poděkování také  všem dobrovolníkům, kamarádům a partnerům, bez nichž by nemohly závody na tak vysoké úrovni proběhnout.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem sponzorům, kteří se zasloužili o to, že všichni malí i větší závodníci měli radost z velkého množství cen, pohárů, diplomů a darů. Jedná se o firmy Ravensburger s.r.o., ČRS z.s. MO Česká Třebová, LDM servis Česká Třebová s.r.o. a časopis Rybářství.

Zvláštní poděkování bychom rádi vyslovili MŠMT za poskytnutou dotaci ze svého operačního programu.

Mgr.Michal Šindelář

předseda

ČRS z.s.,MO Česká Třebová

Fotogalerie

 

""

© ctrybar.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky