Počasí

Návštěvnost

 
Navigace: MO ČRS ČESKÁ TŘEBOVÁ > ZPRÁVY > ZPRÁVY NAŠÍ MO > MEMORIÁL JARDY PELIKÁNA 2014

MEMORIÁL JARDY PELIKÁNA 2014

              Světe div se, ale po několika letech nám při našich závodech počasí ukázalo svojí vlídnou tvář. Samotný závod začal krátkou vzpomínkou na našeho kamaráda a položením květiny na jeho oblíbené místo na břehu našeho Pařezáku. O tom, že si naše závody získávají na popularitě svědčí fakt, že si k nám vedle stálic z Lanškrouna, Svitav a Litomyšle našli i borci z Vysokého Mýta, Opočna, Pardubic a dalších organizací. Jako každý rok bylo před závody zarybněno kaprem a amurem a během hájení revíru proběhla jeho nezbytná údržba, za což děkuji všem zainteresovaným.

            Tradičním se již stalo bohaté občerstvení, grilovaná krůta, vepřové steaky, klobásy z udírny a další a další. Celkem se podařilo ulovit 736 kusů ryb, z toho 434 kaprů, 5 amurů, 5 úhořů, 10 línů, 1 bolen a 281 kusů bílé ryby. Při počtu 46 startujících vychází 16 ryb na 1 závodníka. Ještě že ti kluci šikovný chytali za mě... S velkým náskokem zvítězil Luboš (Lubas, Lubánek) Hájek z Lanškrouna před Jaroslavem Bryškou z Litomyšle a Michalem Kaválkem z Letohradu. Blahopřejeme. Potěšila mě chvála některých závodníku, kteří se na naše závody pravidelně a rádi vracejí, na úroveň organizace závodu, občerstvení a dobré zarybnění revíru. Samozřejmě, že velkou měrou přispělo i již zmiňované počasí. Zaslechl jsem ale i názory jako, že závody zbytečně protahujeme, že by stačilo jen jedno kolo závodu. Samozřejmě, nikdy se nezavděčíme všem, ale dotyčným bych chtěl pouze říct a vzkázat, že naše závody nepořádáme jako honbu za cenami, umístěním. Jde nám hlavně o přátelské posezení, popovídání si a setkání u vody. Kde jinde by se naši rybáři měli setkat, změřit svoje síly a um, potkat svoje známé, než právě zde? V neposlední řadě jde i o stránku ekonomickou. Kdyby jsme odchytali pouze 1 kolo, rozdali si ceny, tak by celá práce a snaha všech, co se o organizaci a průběh přišla tak trošku vniveč. Nemyslíte?

              Závěrem bych chtěl samozřejmě poděkovat všem soutěžícím, obzvlášť těm, kteří jsou rozhodnuti se k nám zase za rok vrátit, Sukovi za zajištění bohatého občerstvení a organizaci, Karlu Gregarovi za nezištnou pomoc při potížích, které nás zastihly při přípravě závodu, Jardovi za fotodokumentaci, Frantovi za za zajištění prodejního stánku a odvoz věcí z nepojízdného šedého ďábla a za to, že poctivě ochutnal z každé dobroty, která byla na závodech k mání, paní Jiřelové z prodejny Rybářských potřeb Na splavě, všem rozhodčím a vůbec všem kteří se na závodech jakýmkoliv způsobem podíleli. Díky a zase za rok.   RV

 

Výsledková listina

Ulovené ryby

Fotogalerie

 

Soubory ke stažení

M JP ulovené ryby 2014.pdf

 

""

© ctrybar.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky